Mälarvarvet 2017

Nyttig genomkörare i fina förhållanden. Bättre än så går nog inte att beskriva utan att ha tagit del av resultatlistan. Vi landade någonstans i mitten, men omräknat borde vi plockat några platser till.

Mkt trevligt på Jungruholmarna, som vanligt. Mkt informellt och avslappnat, som vanligt. Mkt dålig marknadsföring och lägre deltagarantal i år igen. Tyvärr även det som vanligt.

Tävlingen då? 

Spinnakerstart och vi var ganska fega. Var nästan 30 s sena över linjen. Plockade snabbt på J70 och övriga båtar som startat precis före oss. Men efter Slagsta Holme dojjade det ur och vi hade inte alls samma edge. Vi fick kämpa för att ta oss förbi 4-5 båtar medan J70:orna och Sveakryssaren Blåsningen fick en privatare och rann iväg. Övriga i gänget direkt framför var vi ikapp och förbi lagom till rundningen (Rival 22, RB111, Mega 30, OE36 och en Lady).

På kryssen höll vi eller drygade ut detta och plockade även Hanse 320:n men sen var det svårare. Sveakryssaren hade en grym kryss och drog ifrån oss. Surt! Bakifrån tappade vi oroväckande snabbt på X332:an XO och First 34.7:an Leia och när de väl var ikapp i höjd med startlinjen var det kört trots ett par bra slag mot Firsten.

I avslutande länsen plockade vi ngn Fenix men bommade precis en M22:a vid målgången.

Seglad tid 2.33 mot beräknat 3 h så resultatlistan lär ha räknats om på seglad tid(?). Tyvärr blev vi ju omseglade av två snabbare båtar, men bör ha plockat ett gäng av de långsammare vid omräkning.

Mötte systerbåten SWE35 på hemvägen!

Wasas 30 SWE35

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *