11 reaktion på “Storsegel till salu”

 1. Kul att ses i helgen, hoppas allt fungerar bra med seglet. Nu kommer man att känna igen SWE-7 på långt håll nästa säsong!

 2. Oj. Såld redan!? Annonsen borta.
  Grattis.

  (Själv har jag fått synpunkter på den ”horisontella toppen”, när det gäller cruising-hantering. Om jag beställer nytt en dag, så blir det inte så..)

  1. Jo, storen sitter på SWE-6 framöver. Nu kommer man att känna igen henne på avstånd! Tycker inte att toppen är särskilt krävande för egen del men visst adderar den något moment. Bökigt blir det väl framförallt om man har för hårt spända topplattor i lättvind.

   Vi tyckte att vi behövde bättre balans i segelplanet. Segelcentrum hamnade för långt fram med nya focken och framflyttat förstag + fathead-topp. Nu blir det 4 meter bom och normalt utbyggd akterrunda i den nya storen i stället. Ungefär samma yta, men segelcentrum förskjuts en bit bakåt.

 3. Spännande. Snart ser vi en J-båt på fjärdarna.

  ”normalt utbyggd akterrunda” siktar jag också på, ifall jag beställer en stor en dag. Komfort är också nåt!

  1. Kul – antar att du lämnade in det hos Gransegel? Själv tänkte jag försöka ta mig ut till Benns i eftermiddag och hämta nya bommen. Den har legat till sig lite, men kändes inte riktigt som det var läge att åka ut mot Värmdö under förra veckan 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *