ÅFOR T-2dygn

Ganska exakt två dygn till start och nu börjar prognoserna konvergera . De senaste dagarna har samtliga modeller jag utvärderar enats om huvudsakliga vindriktningar. Styrkan är fortfarande lite upp och ner, och självfallet vrider det lite olika tidpunkter.

I huvudsak måttliga vindar i vänstra kvadranten hursomhelst. PWC avviker en del och prognostiserar sydvrid under onsdagen. Vid det laget har vi dock förhoppningsvis haft mobiltäckning runt Gotland under många långa timmar och hunnit hämta hem både en och tre uppdaterade GRIB-filer!

3

Kikar man på ruttningar Sandhamn t/o/r ser det ut så här:

2
Lätt men snabbt

Egentligen bara GFS-prognosen som har någon kryss att tala om, men lite missvisande. Även om det är hög andel öppnare bogar, så är det riktigt tight reaching en stor del av sträckan. Det blir en hel del harvande med hemskotad fock!

4
Inga superöppna bogar – men kan bli bra läge att lufta vita spinnen på vägen ner!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *