Battery brain

Ibland blir man positivt överraskad av saker man köper på sig. Unboxing av nyinköpta skiljereläet battery brain är helt klart en sådan upplevelse!

Battery brain - snabb leverans från UK och föredömligt fin och innehållsrik förpackning
Battery brain – snabb leverans från UK och föredömligt fin och innehållsrik förpackning

Prylen skyddar batteriet från djupurladdning och ser till att det finns nog kräm kvar för att starta motorn genom att bryta batterikretsen om spänningen sjunker under 11.8 volt. Kör med ett 90 Ah Lifepo4 batteri från Winston i båten som jag ogärna vill sabba. Även om motorn går att handdra så är batteriet dyrt och man är ju dessutom larvigt beroende av elektroniska hjälpmedel så tryggheten med en battery brain känns klart värd tusenlappen den kostade.

Gör inte saken sämre när man får med en tillbehörslåda med allt från buntband(!) till skruvar, batteriskor, sladdar och vinklar för montage på alla tänkbara sätt. Därtill exemplariska instruktioner som inte ens en elidiot som jag kan missförstå. Klockrent!

2 reaktion på “Battery brain”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *