Kölfix

36 dagar till sjösättning och anständig utetemp så dags att börja pyssla om kölen. Blev ju lite för mycket slipat i fjol så hade en del att ta hand om. Livrädd att arbeta med vinylester i så här låga temperaturer. Tog i lite väl mkt…

för mkt av det goda...
för mkt av det goda…

Förvärmde vinylester och härdare och blandade lite väl generöst så efter ett par minuters penslande var det en enda stor rykande hög av allting…  Som vanligt är det inga som helst problem att få upp temperaturen med ett par japanpressar så skulle förstås hållig mig kall och blandat som man ska.

Borde klä in huset med dom för övrigt, japanpressarna alltså. Helt otrolig isolerförmåga. Två st 2 kW fläktar och det blir snabbt 35 grader i tältet.

Hann med fem strykningar. Räcker förhoppningsvis, även om det blev grynigt och fult första lager pga för ivrig blandare/penslare. Slipade iaf rejält rent runt rostfläckarna, drog över med en halvliter aceton och penslade sen över hela järndelen på kölen med någon timme mellan strykningarna.

fem varv vinylester. på tisdag blir det bredspackling
fem varv vinylester. på tisdag blir det bredspackling

 

Borrade upp lite nya hål också. För åtta år sedan satte vi igen hålen efter en gammal wc som satt i båten vid köpet. Installerade ny med nya, flyttade hål. Den åkte ur för tre säsonger sen, trasig genomföring. Nu borras det upp nya hål för WC igen. Om BB denna gång. Förändring förnöjer.

Passade på att sätta i genomföring för nya självlänsarna också. Måste ju vara 4 st för ISAF cat 3.

tjockt vid toa (höger). tunnare baköver. 10 mm borr i mitten som jämförelse
tjockt vid toa (höger). tunnare baköver. 10 mm borr i mitten som jämförelse

Det var tjockare laminat i höjd med förpiken än vad jag mindes! Ca centimetern akteröver. Båda bitarna kärnfriska och tungborrade. Skönt! Tyvärr blev ena genomföringen sabbad, lyckades vrida loss den när jag satte på ventilen. För ivrig. Måste ha dit en medhjälpare som håller mot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *