Skottår

Dålig bloggfart på sistone men det rör på sig nere i båten. Nya luckan monteras förhoppningsvis nästa helg och akterruffen är rensad:

IMG_20160305_141236

 

Skottet hemplockat för mallning o nytillverkning

IMG_20160305_145521

Svajar lite på akterdäck utan skott på plats så får se till att fixa nytt 🙂

 

Tänkte inreda också(!) Inga storslagna planer, rulla topcoat och ett par rörkojer, men ändå! Sovplatserna kommer att behövas på Gotland runt och det blir skönt att kunna använda utrymmet till mer än jättestor stuv där allt slängs ned i en salig oordning.

4 reaktion på “Skottår”

  1. Mmm. Topcoaten blir det. Väger en del men tycker det är överlägset mest lättarbetat, flyter ut bra och jämnar till underlaget lite. Sen blir det en lättunderhållen och enormt slitstark yta. 2-komp polyuretanfärg är också ett bra alternativ. Biltemas är prisvärd men nu har jag en tunna topcoat stående.

   Skrovsidorna lär det dock bli matta på och taket kläs med 2-3 mm skummad PVC-skiva. Fast taket lär inte hända i år!

 1. Ok. Ja varje lager är ju ganska tunt egentligen.

  Ska försöka måla sidokanterna på mina däcksluckor, längst därbak, med något lämpligt. Man ser ju sandwichen. Funderar på att testa den där gelcoatsprejen, och maskering med div.

  1. Spray blir bara bra om underlaget är riktigt slätt. Spackla först?

   Målad topcoat går att få precis hur slätt man vill även med risigt underlag. Dock något karaktärsdanande övning. Lägg på ett par varv Topcoat. Slipa med 120 papper. Spackla i ev. gropar. Rita med blyerts över ytan. Slipa bort med 240 papper. Rita med blyerts, slipa bort med 400. Rita med blyerts, slipa bort med 600, Rita med blyerts, slipa bort med 1200. Avrunda med 2 400 och sen vaxa och polera.

   Har en 20 kg tunna stående som sagt, du får gärna plocka av mig ett kg vid tillfälle. Kulör jättevit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *