ÅFOR 2016

Då var det klart – nu kör vi ÅF Offshore Race med Wasan 2016!

Gotland Runt 2016 - anmälda 2015-12-21
Gotland Runt 2016 – Vi blir sämst sjua i SRS och åtta totalt! Om inte fler anmäler sig innan start iaf.

ISAF cat 3 referenserna i diverse inlägg har alltså en djupare mening. SWE31 preppas för fullt för att fixa säkerhetsbesiktningen i slutet av juni. Än så länge är det mesta under kontroll, men det är väldigt mycket som återstår innan man kan börja fundera över sånt där praktiskt som mat, dryck, Polly, köra ihop en besättning och barnpassning.

Med det senaste tillskottet så är nu det mesta av utrustningen på plats:

Stormfock
Stormfock från polska Narwal (dvs en stormfucker – fok szturmowy). Duken är contenders oranga dacron i tjocklek jättetjock. Ser fint ut!

På plats som i ”inköpt” alltså. Långtifrån allt är färdigbyggt, monterat eller fastskruvat. Kojer, vattentank och toalett tex. För att nämna några detaljer.

Saknas fortfarande lite rördetaljer m.m. för att fixa självlänsar som klarar kraven. Och nödraketer och livflotte. Men det blir nog hyralternativ för de senare. Livflotte känns ganska självklart att hyra och ryktet säger att man ser över reglementet och eventuellt kommer att tillåta LED-varianter av nödljus inom kort och då känns det dumt att bränna 6000 kr+ på en ISAF-sats med raketer.

Projektet ÅFOR 2016 med Wasan tarvar förstås lite tankemöda och engagemang så räknar med att rapportera av framsteg och motgångar i en och annan bloggpost på vägen fram till start helgen efter midsommar!

(c) Stefan Pettersson - återpublicerad med tillstånd från rättighetsinnehavaren
Inte ÅFOR 2016 men väl en snygg bild på en snygg båt från Mälarvarvet 2015 – (c) Stefan Pettersson – återpublicerad med tillstånd från rättighetsinnehavaren

 

2 reaktion på “ÅFOR 2016”

  1. Kul att fortsätta läsa om ÅFOR projektet, jag kommer att följa det med intresse såklart! Vem vet, kanske kommer jag ut till starten och kollar lite…
    (Vilket jag gjorde med min Laser en gång, från Saltsjöbaden, för att se sexa VM ca 1984.)

    Och så vet du att du har en reservbesättningskandidat. Kanske gör jag t o m några armhävningar o annat under våren, bara utifall att. 🙂 Men 5 pers är nog lagom, bör nog inte vara fler.
    Magnus, SWE-36

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *