Handtagsexperimenterande

ISAF offshore special regulations 3.22

Hand Holds
Adequate hand holds shall be fitted below deck so that crew members may move about safely at sea

Sugen att testa nyinköpta leksaker så blev ett handtag laminerat under kvällen. ISAF fick tjänstgöra som halvbra ursäkt.

Utrustning

  • Rörböj (för kopparrör)
  • Kolfiberstrumpa
  • Kolfiberband
  • VP-rör
  • Vinylester
  • Perforerad tejp med glatt yta
  • Många vinylhandskar
IMG_20151206_203339
1. Bocka VP-röret (22 mm). Efter lite trix sitter tekniken helt ok. In i bockaren, böj, häll på kokande vatten, kyl.

 

IMG_20151206_203430
2. På med ett lager kolfiberband och toppa upp med en strumpa. Fast det dyra finbandet fick vila, klippte ut lite improviserade band från en 900g väv som ligger och ”skräpar” i stället. Sen bara att trä över strumpan och kladda på vinylester. Fick dock arbeta hårt med att fixera ändarna på strumpan men det knölade sig ändå alldeles för mycket i böjarna. Ser inte helt jättebra ut men hoppas att tejpen gör underverk.

 

IMG_20151206_203547
3. Vilket inte är helt omöjligt att det stämmer. Skaffade larvigt dyr perforerad tejp från Carbix (det fungerar förmodligen typ lika bra med en rulle enkel eltejp som man gör massa hål i med en 1 mm borr). Lindade hårt men borde förmodligen arbetat lite mer och försökt få det ännu hårdare. Ojämnheterna slätar iaf ut sig helt fantastiskt bra. Och det är oändligt kladdigt förstås.

 

4. In i ugnen!
4. In i ugnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *