Blocktvätt

Plockat hem blocken för översyn. Blir några stycken, och då saknas fortfarande storskotet och några utväxlingar. Har börjat få rätt ok nivå på däcksutrustningen, men finns fortfarande kvar ett gäng  rutgerson-block som lämnar en del att önska. Växlar ut ett par om året.

DSC_0608
Här vare block. Fyra kilo block.

 

Ut efter tvätt och inspektion: tre shackel som blivit överbelastade och skeva samt ett dubbelblock Rutgerson Atlantic. Köpte två av dessa då dom verkade prisvärda för sin höga arbets- och brottlast. Med rejäl marginal tillräcklig för att tjänstgöra i backstagsutväxlingen. Parkompisen gick sönder efter 1.5 säsong. Sprack i kompositgodset. Blev lite småknepig situation men löste sig (ren tur) utan större skador än att en lina skalades och fick bytas ut.

Sopor... Och vips var blockvikten nedbantad med 10%
Sopor… Och vips var blockvikten nedbantad med 10%

Det aktuella blocket förpassasades till okritisk applikation som mastblock och har gjort jobbet utan att utmärka sig i fyra år. Nu snurrar inte den ena trissan längre. Rent skräp. Ännu ett Rutgerson Atlantic till soptippen! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *