Wasa 30 SWE30 – Banana

Lite info från ägaren, postad på gästboken på gamla sidan

Jag äger (återigen) S-30 Banana (fast just nu går hon under arbetsnamnet Manãna). Båten byggdes 1981 i Göteborg på det sk Wasavarvet. Hon är byggd i enkellaminat med stringers, har järnköl med blysula, höga riggen med tvärspridare och rodrigg. Hon köptes våren 1982 av mig och kompisen Martin. Båten var då i princip oinredd. Vi försåg henne med någon sorts inredning och en MB2 50-S. 1994 såldes hon till Jörgen som döpte om henne till B&B och bland annat bytte ut motorn till en MD11C. När Jörgen gick bort 2008 köpte jag tillbaka båten och nu heter hon Banana igen. Hemmahamn är Hinsholmskilen i Göteborg. Hon är vinterupplagd i Fiskebäckshamnen. Tyvärr är hon ganska risig för närvarande och jag betraktar henne just nu som ett långtidsprojekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *