Akterruffluckssnickerier del 4

Vägen till Rom är inte rak. Luckan var någon halv centimeter för hög så rorkultsbeslaget gick emot när luckan var max öppnad. Fick såga bort en bit av kanterna med cirkelsågen och lägga ett par varv matta runtom för att paketet skulle hålla ihop bra.

Efter den manövern så passade förstås inte fram- och bakstyckena. Åt rätt håll förvisso, de är för stora. Går att såga bort överskottet men kräver ändå lite tillpassning på plats i båten. Tror luckan åkt tur och retur minst 7 gånger vid det här laget…

Laminerade till slut fast framsidan i alla fall. Med understöd av PL400. Och sen fick vi uttaget för skenan utsågat innan det blev dags för topcoat!

DSC_0811.JPG

 och slipa…

DSC_0815.JPG

 och topcoat

DSC_0819.JPG

 och slipa

DSC_0818.JPG

Nu ska det bara rullas ett varv topcoat till så är den förhoppningsvis redo för en avslutande omgång med slipmaskinen. Sen ska luckan en ned till båten för slutmontage!

Börjar bli dags, båten bör täckas av innan nästa helg då den åker i plurret. Luckan bör vara på plats innan båten täcks av. Annars blir det jätteblött i akterruffen om/när det regnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *