Race ready

DSC_0560.JPG

 … eller inte. Men en liten stämningsbild så här i halvtid. Tur att det fortfarande är några månader till sjösättning!

Allt större del av inredningen har övergivit båten. Välförtjänt i stort sett samtliga fall.  Skottet mellan motorrum och akterruff var tex mer eller mindre genomruttet 15 cm över durk vid centrumlinjen. Snacka om att ha sugit slagvatten!

Ingenjörssjälen klurar på (läs: drömmer om) fackverkskonstruktion i kolfiberrör. Gissningsvis landar det i att det slabbas det upp ett nytt divinycell-glasfiberskott…

Otrevlig detaljbild:

mutter

I rivningsyran ser jag plötsligt att muttern på en av de 100-tals maskinskruvar som håller fast däcket i skrovet inte är åtdragen. Knappt att den sitter fast alls om man ska vara helt krass. Bricka saknas. Lägger på en bricka under muttern och drar åt den underifrån men (note to self) behöver assistans av någon som kan hålla mot med mejsel utifrån.

Känner misstänksamt på några närliggande och det är väl ingen av dom som direkt är åtdragen med blodsmak. Osäker om man ska dra dessa med jättemomentet Hugo men ett par känns definitivt i lösaste laget. Blir en härlig parövning att gå över samtliga muttrar. Helst borde man väl ta loss och lägga ny tätning dessutom..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *