Akterruffluckssnickerier

Den gamla har väl aldrig hävdat att den har Rosättra-finish men den har hållit ihop förtjänstfullt. Trots att det inte funnits något trä värt namnet kvar i luckan har det på något vis gått att få fäste för att skruva fast bakstycket med ett par skruvar. Gång efter annan. Bakstycket har alltså lossnat. Typ varannan säsong.

rufflucka

 

I höstas lossnade det med sedvanlig regelbundenhet igen. Den här gången utan hopp om räddning. Inte minst sedan plastverkstaden blivit verklighet. Dags för bygge av ny skjutlucka till akterruffen alltså.

Eftersom detta sker parallellt med typ allt annat som går att hålla på med på en båt så går det givetvis inte framåt så fort. Fast nu har det faktiskt kommit till det läge att det var dags att prova på att passa in ramarna för skjutluckan.

DSC_0536.JPG DSC_0535.JPG

 Passform godkänd. Har alltså använt en lagom sönderslagen gammal lucka som hanform för att plasta upp en ny variant. Utöver ett par varv matta till återstår det bak&framstycke och möjligen något lite topcoat så att rorsman inte får så mycket glasfiberstickor i rumpan.

2 reaktion på “Akterruffluckssnickerier”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *