Pepparkakor och styrén

Pepparkakor, saffransbullar och styrén. Julens dofter är här. Garaget är tömt på skräp och polyesterverkstan är därmed färdig att intas samtidigt som julledigheten gör sitt intåg. Äntligen igång igen med andra ord!

DSC_0503.JPG

 Fipplade färdigt främre skottet babords koj mot garderob/toalett och mallade ut och plastade fast ett par varv matta på skottet mellan salong och sittbrunn. Det senare är det största sammanhängande skottet som snickras ihop så plastningen måste ske i två omgångar då allt inte får plats på arbetsbordet på samma gång.

DSC_0501.JPG

 Meckigt men väldigt skönt att arbeta med polyester i stället för epoxy. Snabbare härdning och möjligt att bearbeta omedelbart, utan att behöva varav rädd för ohärdat epoxydamm. Arbetet blir väldigt mycket mer effektivt.

DSC_0502.JPG

Styréndofte är verkligen genomträngande. Slår lugnt ut pepparkakorna och det är inte till dess fördel. Doften spred sig i hela huset. Förmodat (förhoppningsvis) genom en rörgenomföring som fick quick-and dirty tätas med hjälp av en patron mjukfog som fanns behändigt nära.

DSC_0505.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *