ÅFOR 2017

Nionde plats och målsättningen topp 10 uppfylld – då måste man vara ganska nöjd!

Slutresultat SRS C ÅF Offshore Race 2017

Racet startade dock i motvind. Eller typ ingen vind alls. Kryss ut genom skärgården i 1-3 m/s är inte vår grej med nuvarande setup (se Kolfiberrodret). Precis allt och alla rann ifrån oss och resten av rejset blev en lång lång köra ikapp-sträcka.

Lite tuffare än i fjol, speciellt kände nog de flesta så runt Hoburgen. Där var det var en hel del båtar som bröt och även ett par i vår besättning som tyckte att det där med Gotland Runt nog är mer av en upplevelse än något kul.

Men det vände förstås och vi fick ganska fint åka upp från Visby. En del mot, en del stiltje men framförallt en del härligt medvindsåka i TWA135 grader och stora spinnakern. Den var lagom när det blåste 3 m/s. Den var en best att tygla när vinden tilltog till 9 m/s. Med fem pers som tack vare stiltjen faktiskt var rätt utvilade gick det dock vägen med bravur (nåja, en och annan broach fick vi till).

Väl i mål var nog alla väldigt nöjda. Det var inte vårt före, men vi gjorde en helgjuten insats. Nytt gäng och extremt få timmar tillsammans i båten innan start. Tror vi fick till 4 h med hela gänget på plats! Men vi fick ihop allt riktigt bra och hittade snabbt in i rollerna när det väl var race dags. Att till slut slå sig in på en fin nionde plats känns efter förutsättningarna som ett riktigt bra resultat.

Tack för i år!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *