Slutputsat

Första semesterdagen och heldag båtfix på schemat. Tummen blodig på betongbrygga och cyklopet tappat på 7 m djup men i övrigt en bra pysseldag. Botten är ren och bas-bunkring och stuvning är avklarat. I morgon bär det av till Skeppsholmen för incheckning och besiktning.

Vädret då? Turistvädret lovar regn över helgen. Tråkigt för folkfesten på Skeppsholmen men till start på söndag verkar det värsta ha dragit över.

Vindarna präglas fortfarande av stor osäkerhet även om prognoserna för tidiga delen av racet börjar klarna något. Ett lågtryck rör sig uppåt över Sverige under söndagen men modellerna har lite olika bana och timing vilket förstås ger stort utslag för vindstyrka och riktning.

Predict Winds anpassning av den amerikanska modellen GFS tror på en bana över fastlandssverige, medan den rena GFS och även den Europeiska ECMWF tror på ett tryckcentrum norr om Gotland.

Helt klart blir det nog ganska blåsigt. Inga extrema vindar (nåja – ECMWF prognosen slipper vi helst), men tillräckligt för att blåsa runt banan på ganska kort tid. Så här ser det ut för vår del i de olika modellerna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *