Det börjar dra ihop sig

Härlig seglingsvecka väntar!

Riggen trimmad, polardiagrammet upptejpat, tunga prylarna sjösurrade, PredictWind-abonnemanget tecknat, AIS:en piper ut positionen, focken är inseglad, och spinnakern provhissad, VHF:en hör ända till Fjäderholmarna och lanternorna fungerar. Näe, det gör dom inte – men det mesta andra börjar iaf trilla på plats. Ett par timmars kvällsmekande, vattentanksfyllande, dyninplastning och minneskortssnurrande och sen kör vi!

Skärmklipp
SeaPilot 2 Star etapp 1 – vilken väg ska man ta? Prognoserna lång ifrån entydiga! En inte alltför vågad gissning är att vi inte följer PWC-rutten och lägger oss på kryss rakt ut i Östersjön i alla fall 🙂

 

Schema
Lördag – Mälarvarvet
Söndag – transport till Oxelösund
Måndag – torsdag www.seapilot2star.se
fredag – transportsegling hem igen

Får se om det blir några blogguppdateringar, annars får ni gärna följa oss på http://www.sailracetoday.com/seapilot2starswe . Vi har haft (o?)turen att hamna i ytterst kvalificerat sällskap i startgrupp 3.

Tittar man på vindprognoserna så är det enda säkra att det, så här långt, är tämligen osäkert. Skiftar fantastiskt mellan olika prognosmodeller och varje uppdatering kastar om läget tämligen radikalt. Om något, så ser åtminstone dag 1-2 ut att bli bra till kanonbra förhållanden för vår del. Dag 3 tämligen usel med bonnkryss från Oskarshamn till Oxelösund i 10 m/s. 

SeaPilot etapp 1 – 75-80% halvvind. Det tycker vi om!

 

Skärmklipp
SeaPilot etapp 2 Någonstans mellan 20-80 % halvvind respektive undanvind. Helt ok!

 

Skärmklipp
Etapp 3 – kryss… Just nu ser det ut att hålla sig under 10 m/s men i går var det upp till 20 m/s i byarna. Usch!

 

Skärmklipp
Etapp 3 blir klart tuffast, men håller sig vindstyrkan på dessa nivåer blir det klart uthärdliga förhållanden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *