Segla Mälarvarvet

Dags för ett upprop till alla grodhavsseglare  – Segla Mälarvarvet!

I år är det dags för den nionde upplagan av Mälarvarvet. Lördag den 28 maj är datumet då årets lokala race går av stapeln. Mälarvarvet är en mycket trevlig och odramatisk tillställning som ändå innehåller något för alla deltagare. Oavsett om det är strömmingsmackorna efter målgång, vackert väder, trevligt sällskap eller tight segling i fina vatten.

11391516_960893287288037_7663455356405943221_n
Jungfruholmarna – alltid lika inbjudande och välkomnande

I dagsläget blott tre anmälda och hemsidan ser väl i ärlighetens namn ut som den inte fått något facelift på nio år (och den var inte state of the art 2007 heller). Men deltagarna tenderar att smyga sig in i listan och djungeltrumman går på varvsplanerna runt Mälarhöjden, Essingeöarna, Årstaviken och Gröndal. Tidigare år har det rasslat till rejält sista två veckorna och i fjol var det knappa 40 som fullföljde trots ilskna regnskurar och ungefärligen samma anmälningsläge vid denna tidpunkt. Får man hoppas på femtio deltagare i år?!

Självfallet är SWE31 och kör men det blir en ganska snar avfärd mot Oxelösund efter målgång. Registrering/besiktning inför Seapilot 2 Star väntar.  Helgen efter har vi prelbokat 24-timmars innan vi kör Kolfiberrodret den 10-11/6.  Därefter tre veckors ”uppehåll” innan Gotland Runt.  Blir en härlig maj/juni!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *