Ordningen återställd

I fjol parkerade vi på en 1.7 metersuppgrundning innanför 6-meterskurvan i trakterna runt Drottningholm. Utöver att vi under prologen fick lyftas och renovera kölen nere i Pershagen, satt vi fast en halvtimme innan vi fick assistans av förbipasserande motorbåt. Sistaplacering i höstkappen och därmed blev vi även av med den åtråvärda vandringspokalen.

DSC_0590
Nu är den hemma igen

Dags för revansch när klubbmästerskapen 2015 avgjordes förra helgen med andra ord. Nu vet vi vart man inte ska köra när man tar varvet runt Kungshatt. Sjöfartsverket har vart vänliga att rita ut 3-meterskurvan 50-talet meter också så förhoppningsvis slipper fler sitta fast på samma ställe.

Nåväl. Fantastiskt skönt väder och typiska mälarförhållanden. 2-6 meter från lite varstans. Vi har haft problem att få folk till klubbseglingarna och jobbade verkligen på att lägga ribban lågt för att få dit alla som kände lite tvekan. Ingen båt körde spinnaker, jaktstart och gästgastande klubbmedlemmar som vill prova på. Fast klart som fasen att alla vill vinna 🙂

Vi plockade ganska snabbt Stratusen som startade minuten tidigare. Med treåringens flitiga assistans vid rodret höll vi utan större problem resten av fältet och plockade framförvarande med god marginal innan till målgång. Pokalen (blomvasen) är hemma igen!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *