Semesterspik

Furusundspokalen 2015

Fullastad semesterhoj och fulspinne med strumpa är tydligen ett segerrecept. Line honours framför Göran Wagners Elan 340 Celeste (de var två platser före oss på ÅFIR) och på något sätt även snabbast på beräknad tid framför bla Melanders och Ribbhagens ilsnabba NF:ar också.

Grymt trevligt seglingsväder med stabila 7 meter sydlig toppat med 12 i byarna. Vi körde orevat med relingslisten touchandes vattnet utan större problem (nåja, lite vatten i sittbrunnen men inget värre). Planar man bara ut seglen med maxade uthal o cunningham o är med o vagnar ner i byarna så går båten kanonfint i förvånansvärt starka vindar. Elanen däremot dansade runt rätt bra i pustarna och fick ta andra revet mot slutet på kryssen!

Starten gick vid ånbåtsbryggan i Furusund. Därefter ned i Furusundleden till Ängsö, sen läns tillbaks i båtsportleden och ut i leden igen norr Högmarsö.

Vi startade en bit ovanför flottan som låg längst ut på vänsterkanten och tog ett par slag för snabb fri vind. Efter lite trevande start hade vi ganska snart skakat av oss alla utom Elanen (seega NFar dock!). Fick ganska fint sträckåka på högerkanten med något litet slag för att ducka för land.

Lite spännande med- och motvrid under båtsportslalombanan men vi kunde köra på bra med semesterspinnen i strumpa trots detta. Tog förvånansvärt lätt igen den minut vi tappat på Celeste under kryssen och gick också om ganska lätt utan stök från deras sida. För platt för deras gennaker? Borde inte vart så med vrid ner mot 90 AWA. Höll dom sen någon minut bakom resten av rejset iaf. Skönt att korsa linjen först!

Mycket kul att få en liten ersättare för Blidö Runt som avslappnat semesterrace. 16 anmälda och 13 till start – bra uppslutning och lovar gott inför nästa år. Tack till Stefan, Anders H, Eva och Anders S för initiativ och arr!

Tack också till pappa som hoppade in som gast med nyinsatt knäprotes och något (!) begränsad rörlighet. Och mamma förstås, för barnpassning!

Nu återstår bara att skicka in anmälan till nästa år, när vi har en så fin väggprydnad att försvara.

Wasa 30 vinnare Furusundspokalen 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *