Lätt seger

20 maj – Wasa 30 SWE 31 vinnare på walk overonsdagskapp

Så var debuten avklarad. Onsdagskappsegling med grannklubben i gårkväll och resultatet blev solklar seger på walk over. Från 8 deltagare i premiärseglingen till inställt när vi behagar dyka upp. Surt men gjorde väl i ärlighetens namn inte så mycket. Vi fick en lite lugnare kväll och kunde begå segelpremiär och testköra grejerna under lite lugnare förutsättningar.

Fockhalsning
Soft shackles för fockskoten, en av årets nyheter.


Självklart var det mesta helt ofärdigt och skruvdragaren gick varm under motortransporten till starten. Avlastare skruvades fast, block monterades, linor drogs osv. Faktiskt så fungerade det mesta, om än en del provisoriska lösningar som inte ska bli permanenta.  Skotvinscharna ar i alla fall på plats liksom hälften av avlastarna. Backstagen fick vila på en knap. Det räckte gott för dagen. Enda egentliga missödet var att vinddata vägrade dyka upp på  displayerna. Löste sig när jordkabeln (åter)monterades på rätt plats i servern. Ett ”bra” fel!

Premiärsegling - vinst på walk over
Premiärsegling – vinst på walk over

 

På lördag tar vi nya tag och seglar Mälarvarvet – 44 anmälda i dagsläget!

En reaktion på “Lätt seger”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *