en till

Idag kom tröskeln in till garderoben på plats. Och skottet remsades fast runtom.

DSC_0761.JPG

Tyvärr har vinylestern tagit slut. Tragik. Att 20 liter bara kan försvinna så där? Måste ha ett par liter till för köl- och roderspackling så får kompletteringshandla. Tills vidare polyester för inredningsgeggandet. Det är något aggressivt lösningsmedel i vinylestern så ganska kärt återseende när polyesterdunken öppnades. Javisst, det luktar mer styrén men sticker inte så förbaskat i ögonen när man ligger inne i en stuv utan ventilation i alla fall.

Så här fräsch var ”kvartsskottet” mellan styrbords koj och köket i nederkant förresten:

DSC_0754.JPG

Strukturellt har vi många gånger imponerats över Wasan. Riktigt gediget bygge utan att vara överdimensionerad och släpa på övervikt någonstans (i skrovet, inredningen är/var en annan sak). Vår båt är ju i enkellaminat rakt igenom så mycket av styvheten i skrovet kommer från tre längsgående stringers på varje sida. Därav en något negativ överraskning när täcksidorna i akterruffen åkte bort:

DSC_0752.JPG

 Här var det var trasigt! Typ 40 cm lång bit som inte alls satt fast där den skulle och dessutom ett märkligt hål. Allt som sagt dolt bakom inredning. Positiva sidan, det är lätt åtgärdat när man har alla grejer i båten och röjer runt. Slipa slipa slipa, tvätta rent och på med 7-8 varv glasfiber. Och lite lite kol förstås. Bara för att. Liksom.

DSC_0753.JPG

2 reaktion på “en till”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *