Plastverkstad

Idag var det plastverkstad igen. Inga avancerade konstruktioner, lite skott och skiljeväggar. Fast alltid roligt att plasta förstås 🙂

arbete med härdplast pågår

På agendan

– Skiljeväggar till nytt motorrum. Blir ny motor till våren och passar på att sätta ihop ett skräddarsytt motorrum under sittbrunnen. Bakstycket fick bli lite rejälare med distansmaterial för att stabilisera sittbrunnen en smula (har ju plockat bort skottet mellan akterruff och utrymmet under sittbrunnen och måste fixa till något som styvar upp båten).

– Bakstycke till BB-stuven. Tidigare bakstycket var del av samma skott som ovan. Semi-ruttet i nederkant och numera utsågat. Ersätts av relativt styv historia med några varv matta på varje sida om polyuretan-distans.

– Sidostycken till SB-stuven. De gamla var ju någon märklig historia av plywood varvat med plast. Plockade ner dom på samma gång som skottet. Idag plastades det upp ett par nya bitar som ska remsas fast som ersättare. Så opraktiskt när det man lägger in i stuven uppifrån ramlar in i motorrummet 🙂

Sist men inte minst ett par bitar som ska bli fram- respektive bakstycke på akterruffsluckan. Laminerar upp en ”plastskiva” i enkellaminat som steg ett. Steg två blir att malla av fram/bakstycke och såga ut med sticksågen. Därefter fästs de i luckan med lämplig metod. Bakstycket när luckan väl är på plats i båten då det låser fast hela bygget.

Stämningsbild:

DSC_0631.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *