Nu börjar off season

Båten står på Wasavarvet och kölen är förhoppningsvis demonterad vid det här laget. Efter att vi besökte lite grus på klubbens höstkapp så behövs diverse småfix. Bla är skarven mellan blydelen och järnlådan otät så de plockar loss alltihop och bultar fast det igen med nytt klet mellan. Lite spackel på det så blir kölen som ny!

Känns mer än bra, nu finns inga kända potentiella strukturella svagheter kvar på åtgärdslistan. Pansarbygget bör utan problem tuffa på i 35år till!

Vi har slagit näven i bordet och bestämt oss att köra hårt med Wasan i några år till. Båtbytarplanerna stod högt i kurs efter tre semesterveckor men seglingsglädjen segrar över bekvämligheten och nu satsar vi lite för att fixa till Horisont (en gång till :-))

På agendan står att slita ut större delen av den gamla inredningen och bygga nytt. Argument behövs egentligen inte. Efter 35 år i konstant småfuktig miljö och under stora delar utan någon större kärlek har basinredet i trä gjort sitt.  Utgångspunkten för det nya är glasfiber och principen är funktionellt och praktiskt snarare än toppfinish och detaljer.

Som av en händelse står 26 kvadratmeter källare tom med nygjutet betonggolv. Stora altanbordet på 3.5×1.5 meter och vipps så har vi skaffat oss en plastverkstad värd namnet. I kväll premiär för plastgeggande/labbande!

 

DSC_0304
Kvällens alster – ett embryo till hylla för kylboxen

 

 

DSC_0305
Blandningsförhållandet är som bekant A och O vid plastarbeten – 330 gram Hof för varje plastad matta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *